Националният селекционер на България Петър Хубчев демонстрира сдържаност и хладнокръвие преди

...
Националният селекционер на България Петър Хубчев демонстрира сдържаност и хладнокръвие преди
Коментари Харесай

Хубчев: Няма да ни е за първи път, ако не се класираме


Националният селекционер на България Петър Хубчев показва въздържаност и хладнокръвие преди утрешното посещение на Холандия в Световните квалификации. Въпреки триумфа на България с 3:2 над Швеция преди два дни, експертът остана на земята.

" Малко съм виждал тима след мача с Швеция, само че настроението би трябвало да е приповдигнато и да се опитаме да победим на следващия ден ", съобщи Хубчев, който е осъден да управлява отбора на следващия ден от пейката, защото беше отхвърлен от съдията Паоло Талиавенто поради бурна реакция.

Попитан дали това не е втори проблем, той отговори: " При всички положения не е прелестно нито за мен, нито за тима. Но се надявам, че няма да имаме неприятни страсти от това.

Ние не си вършим никакви илюзии, но никакви, че резултатите от предходния кръг ще имат някакъв резултат към утрешния мач. Не сме мощ, че да се поддаваме на настроения. Очаква ни доста тежък мач. Във футбола постоянно става по този начин - да се поддадеш на еуфорията.

Затова главната ми роля е да убедя играчите, че успеха оня ден ще има дребна роля на следващия ден. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да създадем още един толкоз мощен мач.

Ние се приготвяме за един доста сериозен конкурент. Важно е да съблюдаваме тактическа дисциплинираност и от ден на ден да започваме да имаме вяра в нашите мощни страни. По-правилно е да се концентрираме върху нашата игра, а не да разсъждаваме дали ще играе този или оня ", добави националният селекционер.

Попитан дали за България ще бъде огромен проблем, в случай че пропусне класиране не Световното състезание следващата година, Хубчев съобщи: " При нас нещата са малко по-спокойни спрямо Холандия за това дали ще отидем в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си създадем изводите, само че пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени душевен в съпоставяне със противника и се надяваме това да е нашето преимущество ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР